Inspectoratul Teritorial de Munca SATU MARE

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca Satu Mare, in baza art.9 lit.e din Legea nr. 156/2000 privind protectia cetăţenilor romani care lucreaza in strainatate, modificata si completata prin O.G. nr. 43/2002
 

În atenția furnizorilor de muncă în străinătate

Urmare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr.156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, prin OUG nr.33/2021 potrivit art.12 alin (4) agenții de plasare și furnizorii de servicii de plasare a forței de muncă au obligația de a transmite inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială iși au sediul social agenții, respectiv inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială furnizorii de servicii își desfășoară activitatea pe teritoriul României următoarea notificare privind plasarea forței de muncă:

- Notificarea privind plasarea fortei de munca in strainatate - conf. modificarilor L156/2000 prin OUG 33/2021 in format .pdf

- Notificarea privind plasarea fortei de munca in strainatate - conf. modificarilor L156/2000 prin OUG 33/2021 in format editabil (.docx)

- Atentionare privind medierea fortei de munca in strainatate

  Anexa 2 - Persoane mediate (formular editabil)

  Anexa 3 - Formular de inregistrare ca agent de plasare a fortei de munca

Afise privind munca in strainatate

              

Site E.L.A: https://www.ela.europa.eu

                    

 

În atenția cetățenilor români care intenționează să lucreze ca sezonieri în Republica Federală Germania

Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pădurilor din Bavaria a realizat un film de informare, cu subtitrare în limba română, destinat lucrătorilor sezonieri. În conținutul acestuia sunt descrise noile condiții de muncă și de cazare, cu respectarea restricțiilor în vigoare, precum și noile proceduri introduse în acest context.
Filmul poate fi accesat la adresa:
și este publicat și pe site-ul Inspecției Muncii la secțiunea NOUTĂȚI, sub titlul: ”Informații destinate cetățenilor români care intenționează să lucreze ca lucrători sezonieri în Germania”, iar la secțiunea GHIDURI de pe prima pagină, veți găsi numeroase alte materiale informative care au ca scop creșterea nivelului de informare a cetățenilor români care doresc să muncească în statele membre UE/SEE, Elveția și UK în contextul BREXIT.

Inspecția Muncii-Mesajul Autorității de Autorizare a Agenților de Plasare a Forței de Muncă din Marea Britanie(3951/06.03.2015)

Comunicat în atenţia cetăţenilor români care intenţionează să lucreze în străinătate

 

Ghidurile lucrătorilor români în străinătate

În vederea unei mai bune informări a cetățenilor români care lucrează în străinătate, vă prezentăm următoarele ghidurile ale lucrătorilor români în străinătate, pentru : Marea Britanie, Cipru, Ungaria, Italia si Spania.

Ghidul lucratorilor romani in Marea Britanie

Ghidul lucratorilor romani in Italia

Ghidul lucratorilor romani in Spania

Ghidul lucratorilor romani in Ungaria

Ghidul lucratorilor romani in Cipru

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord